خیال پردازی و راهکار مقابله با آن

خیال بافی توی هر دوره‌ای از زندگی هر شخصی وجود داره و چیزی نیست که بگیم که خطرناکه و یا نباید وجود داشته باشه.

اما نکته مهم اینجا است که در سن نوجوانی این خیال بافی افزایش پیدا می‌کنه یا به قول معروف نوجوان شروع می‌کنه به رویا پردازی…

یه گوشه ای یا اینکه زیر پتو چشماشو می‌بنده و شروع می‌کنه به پردازش رویاهایی که توی سرش داره رشته‌هایی که دوست داره بهشون برسه حتی ممکنه که تو تو گذر زمان سیر کنه و بره دانشگاه و و بهترین رشته رو هم توی دانشگاه و بهترین رشته رو توی دانشگاه جلو چشای خودش بیاره اما این اصلاً نگران کننده نیست و مسئله بعدی اینکه طبق تحقیقاتی که صورت گرفته رویا پردازی در بین دختران بیشتر از پسران است.

اما آیا رویا پردازی سبب کاهش تفکر و ظرفیت ذهنی میشه؟

دلیل علمی که رویا پردازی سبب کاهش هوش بشه وجود نداشته بلکه گفتن که رویا پردازیا گر در راستای کارهای هنری و نویسندگی باشه خودش سبب تقویت حافظه می‌شود.

اما سوال اینجا پیش میاد چرا نوجوان سعی می‌کنه که در رویاهای خودش سیر کنه؟

در واقع نوجوان برای فرار موقت از مشکلات به سمت رویا پردازی میره.

و با رویاهایی که حالت آرامش بخشی که برای خودش ایجاد می‌کنه.

سعی می‌کنه به اون آرامش نسبی برسه.

باید این رو در نظر بگیریم که وقتی که رویا پردازی از حالت اعتدال خودش خارج بشه.

سبب میشه که فرد از حالت واقعیت خودش خارج بشه و فقط در حالت غیر واقعی خودش به سر ببره.

و این سبب فاصله گرفتن از کتاب فاصله گرفتن از اجتماع و گوشه‌گیری می‌شه.

به یک حالتی می‌رسی که فقط داره زمانش رو از دست میده و وقتی که چشماشو باز می‌کنه نگاه می‌کنه ۳ ساعت ۴ ساعت ۵ ساعت زمان رو هدر داده.

اما راهکار چیه راهکار اینه که شما نباید اجازه بدید که در جاهایی که خیلی خلوت هستند قرار بگیرید.

اگه دارید مطالعه می‌کنید خودتون رو ملزم به خوندن مطالعه و انجام برنامه‌تون بدونید و سعی کنید که اگه اگر استراحت می‌کنید و خیال پردازی اومد سراغتون سریع بلند شید و برید مطالعه کنید و اجازه ندید که خیال پردازی‌ شراغ شمابیاد.

از جعبه افکاری منفی هم می‌تونید استفاده کنید که سریع بنویسید که این خیال پردازی‌ها چه چیزی بودند و شما دوست ندارید که خیال پردازی داشته باشید.

جهت مطالعه مقاله راه رسیدن به موفقیت در تحصیل کلیک کنید.

موقعیت رو همیشه بپذیرید و این رو باور داشته باشید که چیزهایی که توی ذهن شما وجود دارند و افکاری که تو ذهن شما وجود دارند جز خیال نیستند و شما توی واقعیت دارید زندگی می‌کنید و باید با واقعیت زندگی کنار بیاید.

بیشتر بخوانید

اگر عادت داری به گوش دادن به موسیقی و خیال پردازی همراه با اون سعی کنید که موسیقی رو یه جورایی کم کنید یا کنار بذارید چون این خودش عاملی می‌شه برای خیال پردازی

یکی از روشهای دیگر این است که کشی به مچ خود ببندید و با شروع خیالپردازی آن کش را کشیده و رها کنید طوری که اندک سوزشی بدستتان وارد شود آنگاه شروع به شمارش معکوس نمایید.

– تکنیک موثر دیگر اینست که وقتی استارت خیال پردازی در ذهنتان زده شد بلافاصله کش را گرفته و رها کنید و به فکری که قبل از این فکر خیال پردازانه به ذهنتان آمد و باعث شد که شما دست به کار این فکر شوید را بیابید و بعد از یافتن آن به فکری که قبل از آن به ذهنتان آمد و باعث شد که این فکر به ذهنتان بیاید فکر کنید و همینطور به فکرهای قبلی بپردازید با اینکار کم کم کنترل فکر خود را بدست خواهید آورد.

مشاور تحصیلی: مستر خدادوست